Welkom bij Huid-, Oedeem- en Lasertherapie

Leerdam & Vianen

 

 

 

 

 

 

 

Chemische peelings IMAGE Skincare

Met behulp van peelings kunnen we huidproblemen en de huidconditie verbeteren. Er zijn diverse soorten zuren, zoals glycolzuur, salicylzuur en melkzuur. Elk zuur heeft unieke eigenschappen in de huid. Er zijn peelings die pigmentvlekken oplichten, ontstekingen verminderen, de huidstructuur verbeteren en de huid in een optimale conditie brengen.

Soorten peelings

Er zijn verschillende soorten peelings, variërend in type zuur en sterkte. Er zijn milde peelings die verbetering brengen, maar ook diepe peelings die een zeer mooi resultaat zullen laten zien, maar een lange herstelperiode hebben. Bij elke peeling wordt de huid sterker, waardoor de intensiteit van de peeling geleidelijk kan worden verhoogd. Tijdens een intakegesprek bepalen we samen met u de conditie van de huid en vervolgens welke peeling voor uw huid het best van toepassing is en aan uw wensen voldoet.

Milde peelings Niveau 1
Signature lift en Ormedic lift

De milde peelings zorgen dat de huid rustiger wordt en deze meer in balans komt. De huid zal minder tekenen van ontstekingen en roodheid vertonen en meer weerstand krijgt. Zeer goed om in te zetten bij een gevoelige huid, rosacea, en tijdens de opbouw van een peeling behandelingstraject. De milde peelings hebben een korte herstelperiode, gemiddeld 1-2 dagen.

Medium peelings Niveau 2
Acne Lift, Lightning Lift en Wrinkle Lift

De medium peelings zijn geschikt voor vrijwel ieder huidtype. Met deze peelings kan acne worden behandelt, de kleur van de huid worden geëgaliseerd en fijne lijntjes verminderd. De medium peelings hebben enkele dagen herstelperiode nodig, gemiddeld 3-4 dagen.

Intensieve peelings Niveau 3
Beta Lift

De intensieve peelings zullen acne littekens verminderen, de huid- en poriestructuur verbeteren en werken tegen de huidveroudering. Daarnaast zullen pigmentvlekken en acne verminderen door gebruik van deze peelings. De intensieve peelings hebben een langere herstelperiode, gemiddeld 1-2 weken.

I-Peel-Website-Header.png

Voor behandeling: Om de best mogelijke resultaten te behalen, is een goede voorbereiding van de huid op de peeling erg belangrijk. Daarom dient u thuis, voor de behandelingen in de praktijk gaan beginnen, de op uw huid afgestemde huidverzorgingsproducten te gaan gebruiken. Tijdens het intakegesprek in de praktijk zullen we deze producten met u door nemen.

Waar u verder rekening mee dient te houden; Wanneer u een getinte huidkleur hebt of gevoelig bent voor pigmentvorming is het noodzakelijk een pigment-remmend middel toe te voegen aan uw thuisverzorgingsregime zowel voor, als 14 dagen na, de peelingbehandeling.
Geen harsbehandeling in het gezicht laten uitvoeren in de laatste 2 weken voor de behandeling.
3 à 4 dagen voor de behandeling stoppen net benzoylperoxide producten.
Bij overgevoeligheid voor een koortslip is het aan te raden om L-lysine supplementen te slikken voor en tijdens de kuur om een herpes uitbraak tijdens het genezingsproces van de huid te onderdrukken.
Wanneer u antibiotica gebruikt gedurende de peeling kuur geef dit dan door aan de behandelend huidtherapeut.

De behandeling: Allereerst reinigen we de huid en bereiden we de huid voor op de peeling met een prep solution. Vervolgens wordt de peeling aangebracht en wordt deze een minuut ingemasseerd. Na het aanbrengen van de peeling zult u een paar minuten een wat prikkelend gevoel ervaren. Dit is snel weer over zodra de peeling verwijderd is. Met behulp van koude kompressen wordt de peeling geneutraliseerd. Wanneer we extra retinol aanbrengen na de peeling, wordt het effect van de peeling versterkt en het afschilferingsproces versnelt. Tot slot gebruiken we een nabehandelings- en zonnebrandcrème.

Na de behandeling: De huid kan er direct na de behandeling rood uitzien en strakker aanvoelen. Meestal is deze roodheid binnen een paar uur verdwenen. Bij de intensievere peelings ontstaat 1 tot 3 dagen na de peeling schilfering en droogheid. Dit kan tot 7 dagen aanhouden. Meestal begint het schilferen rond de mond, de kin, wangen en rond de ogen. De hals en het voorhoofd vervellen vaak als laatste. Dit is een normale reactie; oude huidcellen laten los om plaats te maken voor nieuwe, gezonde huidcellen. Het is belangrijk om niet aan de losse vellen te zitten.
In ieder geval 48 uur na de peeling dient zon, zware inspanning, hete baden, douches, sauna en haarkleuring te worden vermeden. Bescherm de huid tegen directe blootstelling aan de zon met zonnebrandcrème van factor 30 of hoger tijdens en na de gehele kuur om pigmentvlekken te voorkomen. Gebruik tijdens de gehele behandelperiode de geadviseerde producten volgens voorgeschreven werkwijze.

Aantal benodigde behandelingen: Voor het beste resultaat adviseren we een kuur van in 6 peelings te volgen, welke om de 2 tot 4 weken plaats vinden. Bij elke behandeling zult u vooruitgang zien, vaak niet direct, maar na 1-2 weken. Om behaalde resultaten te behouden is het raadzaam om met enige regelmaat de behandeling te herhalen en thuis de juiste verzorgingsproducten te gebruiken.

Vergoeding door zorgverzekeraar: Peeling behandelingen kunnen in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit uw zorgverzekering. Dit is echter afhankelijk van uw aanvullend verzekeringspakket. De behandelingen vallen onder het kopje acne of camouflagetherapie. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

Afspraak maken: Wij kunnen op korte termijn een intakegesprek met u inplannen. Een intakegesprek is gratis. U kunt bij ons terecht zonder verwijzing van de huisarts of dermatoloog. Heeft u vragen na het lezen van deze pagina? Laat ons dit weten!

Peelings van Image Skincare

IMAGE_Skincare_PRO_Collection.jpg

Tarieven per behandeling
Vergoeding zorgverzekeraar mogelijk

Niveau 1 – Milde peeling

€ 57.50

Niveau 2 – Medium peeling

€ 77,50

Niveau 3 – Intensieve peeling

€ 125,00

Vragen? Wij helpen u graag!