Welkom bij Huid-, Oedeem- en Lasertherapie

Leerdam & Vianen

 

 

 

 

 

 

 

Couperose

Vaatafwijkingen kunnen het gezicht en decolleté ontsieren. De huidtherapeut helpt patiënten met couperose, spider naevus en rosacea om de gevolgen van vaatproblemen te verminderen of te laten verdwijnen. Couperose kenmerkt zich door de aanwezigheid van vele gesprongen bloedvaatjes (teleangiëctastieën). De rood of blauw gekleurde vaatjes bevinden zich meestal op wangen, neus en kin en soms ook in de hals of het decolleté. Ze zijn onschuldig en komen vaker bij vrouwen dan bij mannen voor. Ze kunnen een tintelend, branderig gevoel veroorzaken of jeuken. De gesprongen vaatjes ontstaan vanaf het 30e levensjaar en hebben verschillende oorzaken zoals, erfelijkheid, huidtype, alcoholgebruik en roken. Ook kunnen sommige geneesmiddelen, overmatige zonblootstelling en temperatuurschommelingen (vrieskou of saunabezoek) couperose verergeren.

Huidtherapie bij couperose

De huidtherapeut behandelt couperose veelal met licht- en lasertherapie en coagulatie. Hebt u niet zozeer last van couperose maar wel van algehele roodheid (diffuse roodheid) van de huid, dan kan camouflagetherapie, een IPL/laserbehandeling of een andere behandeling ook uitkomst bieden.

Bij Huid-, Oedeem- en Lasertherapie Leerdam & Vianen behandelen we couperose hoofdzakelijk d.m.v. IPL en laser.

Wat kunt u zelf doen?

Bij couperose kunt u het beste overmatige blootstelling aan zon en temperatuurschommelingen vermijden en voorzichtig zijn met alcoholgebruik en roken.

Verwijzingen en vergoedingen

Voor de behandeling van vaatafwijkingen door de huidtherapeut heeft u geen verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig, tenzij uw zorgverzekeraar daarom vraagt. Vergoeding afhankelijk van soort behandeling en voorwaarden zorgverzekering. In de polis van uw zorgverzekering kunt u lezen, of u recht hebt op een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en).

Afspraak maken

Wij kunnen op korte termijn een intakegesprek met u inplannen. Een intakegesprek is gratis. U kunt bij ons terecht zonder verwijzing van de huisarts of dermatoloog. Heeft u vragen na het lezen van deze pagina? Wij staan u graag te woord!

Tarieven IPL/KTP behandeling couperose 

Per behandeling

Spider Naevi of 1-3 vaatjes € 50,-
Neus of kin € 60,-
Wangen klein € 75,-
Wangen groot € 100,-
Zijkanten hals € 100,-
Wangen, neus en kin € 150,-

 

Vragen? Wij helpen u graag!