Welkom bij Huid-, Oedeem- en Lasertherapie

Leerdam & Vianen

 

 

 

 

 

Acne komt meestal voor in het gezicht, op de rug of de borst. Op deze plekken zijn meer talgklieren aanwezig en deze zijn vaak ook nog eens actiever. Een acnehuid is vaak dikker, vetter, er zijn mee-eters, puistjes of onderhuidse ontstekingen. Daarnaast kunnen er ook huidoneffenheden als littekens, pigmentvlekjes, grove huidstructuur en rode plekjes aanwezig zijn.

In onze praktijk beschikken we over diverse mooie behandelingen om acne en de overblijfselen van acne te verminderen. Zoals een diepte reiniging, peelings, micro-needling en laserbehandelingen bij actieve acne en acne-littekens, product- en voedingsadvies.

Hoe ziet een acne behandeling er uit?

De behandeling van acne is echt teamwork! Daarom gaan we samen bespreken hoe we je acne kunnen gaan verminderen! Het doel van de therapie is allereerst het onder controle krijgen van de acne. Daarna kunnen we aan de slag gaan met het aanpakken van de littekens, pigmentvlekjes en het verbeteren van je hudistructuur!

Een behandeling kan er als volgt uit zien:

  • Het reinigen (schoonmaken) van de huid, waarbij talg, vuil en dode huidcellen worden verwijderd.
  • Tijdens de dieptereiniging gaan we zoveel mogelijk van de onzuiverheden, zoals mee-eters (comedonen) en ontstekingen (pustels) proberen te verwiijderen.
  • Na de dieptereiniging kunnen we een chemische peeling of basis van salicylzuur inzetten. Deze peelings zorgen voor een versnelde celvernieuwing, stimuleren de doorbloeding en hebben een desinfecterende werking op de huid.

Te verwachten resultaat

Gedurende de behandelingen zult je merken dat de huid rustiger, gladder en egaler wordt. De hoeveelheid puistjes en mee-eters zal afnemen en acne uitbraken komen steeds minder voor.

Aantal benodigde acnebehandelingen

Het aantal behandelingen is helaas vooraf lastig te zeggen. Vaal zie je al snel verbetering, maar soms kan dit ook wat langer duren. Het resultaat is afhankelijk van de ernst van de acne, de beïnvloedende factoren, zoals hormoonschommelingen, de reactie op de behandeling, thuisverzorging en ook echt je levensstijl!

Bij actieve acne raden we aan om de 2 tot 4 weken een behandeling te ondergaan. Zodra je acne niet meer actief is, is het raadzaam om regelmatig, denk aan elke 6 tot 12 weken, te komen voor een onderhoudsbehandeling.

Thuisadvies

Het verminderen van acne is echt teamwork! We zeggen altijd 70% van het werk doe je thuis door je huid op de juiste manier te verzorgen, met de aanbevolen producten! Tijdens het intakegesprek zullen we producten aanbevelen welke de behandelingen gaan ondersteunen.

Huidverzorgingstips!

  • Reinig iedere ochtend en avond je huid met een geschikte reiniging.
  • Gebruik dagelijks of om de dag een exfoliant met salicylzuur 2% om overtollige dode huidcellen te verwijderen, talg op te lossen en ontstekingen te remmen.
  • Puistjes kunnen behandeld worden met benzoylperoxide crème (Let wel op voor je kussensloop :).
  • Gebruik geen foundations op oliebasis. Alleen op waterbasis. In onze praktijk hebben wij een zeer mooie en ontstekingsremmende foundation, de iConceal van Image!
  • Probeer zelf niet aan je huid te punniken!!

Vergoeding door zorgverzekeraar

De behandeling van acne in het gezicht kan in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit de zorgverzekering. Dit is echter afhankelijk van het aanvullende verzekeringspakket. Acnetherapie valt onder het kopje acne. Check bij je zorgverzekeraar de polisvoorwaarden!

Afspraak maken

Wij kunnen op korte termijn een intakegesprek inplannen. Een intakegesprek is gratis. Je hebt geen verwijzing van de huisarts of dermatoloog nodig. Heb je vragen na het lezen van deze pagina? Laat het ons weten! Je kunt ons altijd even appen op 06-48076967.

 

Tarieven per behandeling
vergoeding zorgverzekeraar mogelijk
Acnetherapie gelaat 30 minuten € 45,00
Acnetherapie gelaat 45 minuten € 65,00
Acnetherapie gelaat 60 minuten € 85.00

Acnetherapie icm peeling*      30 minuten vanaf

€ 65,00
Acnetherapie icm peeling*      45 minuten vanaf  € 85,00
* De prijs is afhankelijk van welke peeling we inzetten, in deze prijsberekening zijn we uit gegaan van een level I peeling.  

 

Vragen? Wij helpen u graag!