Welkom bij Huid-, Oedeem- en Lasertherapie

Leerdam & Vianen

 

 

 

 

 

 

 

Acne komt meestal voor in het gezicht, op de rug of de borst. Op deze plekken zijn meer talgklieren en deze zijn ook nog eens actiever. Bij acne is de huid vaak vetter, zijn er mee-eters, puistjes of onderhuidse ontstekingen. Er kunnen daarnaast ook huidoneffenheden als littekens, pigmentvlekjes, grove huidstructuur en rode vlekjes aanwezig zijn.

In onze praktijk beschikken we over diverse behandelingen om acne en de overblijfselen van acne te verminderen. Denk hierbij aan diepte reinigingen, peelings, micro-needling, laserbehandeling bij actieve acne en acne-littekens, product- en voedingsadvies.

Hoe ziet een acne behandeling er uit?

De behandeling stemmen we zo veel mogelijk af op de kenmerken van uw acne, de huidconditie en persoonlijke wensen. Het doel van de therapie is allereerst het onder controle krijgen van de acne. Daarnaast kunnen we de huidoneffenheden aanpakken.

Een behandeling kan er als volgt uit zien:

  • Het reinigen (schoonmaken) van de huid, waarbij talg, vuil en dode huidcellen worden verwijderd.
  • Daarna een milde scrub, waarbij nog meer dode huidcellen verwijderd worden en de huid voorbereid wordt op de dieptereiniging.
  • Tijdens de dieptereiniging worden de mee-eters en puistjes uitgedrukt. Soms wordt hierbij gebruikt gemaakt van een dun naaldje, we maken dan een kleine opening in de huid waaruit het talg gedrukt kan worden.
  • Na de dieptereiniging kunnen we een chemische peeling inzetten. Deze peelings zorgen voor een versnelde celvernieuwing, stimuleren de doorbloeding en hebben een desinfecterende werking op de huid.

Te verwachten resultaat

Gedurende de behandelingen zult u merken dat uw huid rustiger, gladder en egaler wordt. De hoeveelheid puistjes en mee-eters zal afnemen en acne uitbraken komen steeds minder voor.

Aantal benodigde acnebehandelingen

Het aantal behandelingen is vooraf niet exact aan te geven. Verbetering van de huid kan snel zichtbaar zijn, maar het kan soms ook even duren. Dit is afhankelijk van de ernst van de acne, de beïnvloedende factoren, zoals hormoonschommelingen, de reactie op de behandeling, thuisverzorging en uw levensstijl.

Bij actieve acne raden we aan om de 2 tot 4 weken een behandeling te ondergaan. Zodra de acne niet meer actief is, is het raadzaam om regelmatig, denk aan elke 6 tot 12 weken, te komen voor een onderhoudsbehandeling.

Thuisadvies

Het verminderen van acne vraagt echt een samenwerking. Door thuis de huid op de juiste manier te verzorgen, met de aanbevolen producten zorgen overwegend voor een sneller resultaat van de behandelingen. Tijdens het intakegesprek zullen we producten aanbevelen welke de behandelingen gaan ondersteunen.

Huidverzorgingstips!

  • Reinig de huid iedere ochtend en avond met een geschikte reiniging voor uw huid
  • Gebruik 2-3x per week een scrub of een crème met salicylzuur om overtollige dode huidcellen te verwijderen, talg op te lossen en ontstekingen te remmen
  • Puistjes kunnen behandeld worden met benzoylperoxide crème
  • Gebruik geen foundations op oliebasis. Alleen op waterbasis. In onze praktijk hebben wij een zeer mooie en ontstekingsremmende foundation, de iConceal van Image!

Vergoeding door zorgverzekeraar

De behandeling van acne in het gezicht kan in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit uw zorgverzekering. Dit is echter afhankelijk van uw aanvullend verzekeringspakket. Acnetherapie valt onder het kopje acne. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

Afspraak maken

Wij kunnen op korte termijn een intakegesprek met u inplannen. Een intakegesprek is gratis. U kunt bij ons terecht zonder verwijzing van de huisarts of dermatoloog. Heeft u vragen na het lezen van deze pagina? Wij staan u graag te woord!

 

Tarieven per behandeling
vergoeding zorgverzekeraar mogelijk
Acnetherapie gelaat 30 minuten € 40,00
Acnetherapie gelaat 45 minuten € 57,50
Acnetherapie gelaat 60 minuten € 80.00

 

Vragen? Wij helpen u graag!