Welkom bij Huid-, Oedeem- en Lasertherapie

Leerdam & Vianen

 

 

 

 

 

SkinPen Microneedling
Stoor jij je ook zo aan de littekentjes en vlekjes die je overhoudt in je gezicht na acne? Heb jij last van fijne lijntjes, huidveroudering, roodheden of grove poriën? Wil jij dat littekens op je lichaam minder opvallen? Heel begrijpelijk! Daar wil je graag vanaf en gelukkig kan dat meestal ook. Microneedling met de SkinPen is dan vaak de beste oplossing! Deze huidverbeterende techniek geeft prachtige resultaten en je huid wordt hiermee blijvend vernieuwd. Wij zeggen altijd, een SkinPen behandeling is sporten voor je huid!

 

Wat is microneedling?

Microneedling is een behandeling, waarbij we met behulp van steriele naaldjes onder hoge snelheid kleine gaatjes in je huid maken. Deze gaatjes zijn met het blote oog niet of nauwelijks zichtbaar. Op die manier ontstaan er kleine verticale kanaaltjes. Hierdoor worden je celdeling en de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. Je huid wordt voller, gladder en strakker. Oneffenheden verminderen en littekens worden oppervlakkiger en zullen in sommige gevallen zelfs helemaal verdwijnen. Wie wil dat nou niet?

Een SkinPen behandeling helpt iedere huid mooi krijgen en houden. SkinPen is ALTIJD veilig ongeacht jouw huidtype en effectief voor alle Fitzpatrick-huidtype. De SkinPen kan veilig worden gebruikt op elk huidtype,en  365 dagen per jaar.

Wanneer wordt microneedling met de SkinPen ingezet?
Microneedling kan veilig worden ingezet bij alle huidtypen en bijna alle huidindicaties. De SkinPen is vooral geschikt voor de behandeling en vermindering van:

 • Fijne lijntjes en rimpeltjes (anti-aging).
 • Zonbeschadigde huid.
 • Grove poriën/grove huidstructuur.
 • Acne littekens (PIE, PIH).
 • Striae.
 • (Atrofische) littekens.
 • Diffuse roodheden/couperose.
 • Rosacea (niet alle vormen).

Hoe werkt microneedling?
Voor de behandeling maken we foto's met ons huidanalyse apparaat. Zodat we mooi voor/na beeldmateriaal hebben. Daarna wordt je huid grondig gereinigd en we brengen een speciale gel van SkinPen aan. In het gezicht behandelen we van 0,25 tot 1,5 millimeter in de huid, afhankelijk van de indicatie en je huidconditie. Bij een diepere, medische behandeling zullen er puntbloedinkjes tijdens de behandeling zichtbaar zijn. Dit is normaal en niets om je zorgen over te maken. Je huid sluit zich meteen na de behandeling.

Na de behandeling zal je huid er wat roze-rood uitzien en wat prikkend en warm aanvoelen. Je mag dan smeren met de producten die wij je meegeven om het je huidje zo comfortabel mogelijk te maken na de behandeling. Na 24 uur is de roodheid al aanzienlijk minder, soms al veel sneller. Door de versnelde celdeling kan je huid ook licht gaan schilferen, waarbij je dode huidcellen loslaten. De intensiteit van deze schilfering verschilt per huid. IMG_4874-1019x1024.jpg
 
Doet microneedling pijn?
De behandeling geeft een licht, krassend gevoel en kan wat onprettig aanvoelen. Afhankelijk van het te behandelen gebied en de diepte van de behandeling, wordt microneedling soms als licht pijnlijk ervaren. Maar wees gerust…pijnstillers zijn absoluut niet nodig! 

Nazorg adviezen microneedling
Je huid is na een SkinPen behandeling extra kwetsbaar. Daarom gelden de volgende nazorg adviezen:

 • Laat op de dag dat je de behandeling hebt gehad je huid met rust. Breng geen andere producten aan op de behandelde gebieden dan de producten die wij jou adviseren. Maak je behandelde huid gedurende 24 uur niet nat. Dit betekent ook geen sauna, zwembad of douche.
 • Als je huid gaat schilferen, laat dit dan zoveel mogelijk zitten. Je huid herstelt zich vanzelf. Het weghalen van schilfers kan zorgen voor pigmentvlekjes of kleine littekentjes.
 • Stel je huid de eerste 14 dagen na je behandeling niet bloot aan direct zonlicht of zonnebank. Bescherm je huid dagelijks meerdere keren per dag met een goede verzorgende dagcrème met een SPF van 30 of hoger. Dit om hyperpigmentatie te voorkomen.
 • Vermijd laserontharing op de behandelde plekken voor een periode van minimaal drie weken voor en na je microneedling afspraak. Het is beter is om microneedling en laserbehandelingen helemaal niet te combineren.
 • Wil je make-up gebruiken, dit mag na 24 uur, echter wel alleen een minerale foundation -> Bijvoorbeeld onze fijne IMAGE IConceal foundation.

Hoe vaak mag ik een microneedling behandeling?
Net als bij andere huidverbeterende therapieën geldt, hoe meer SkinPen behandelingen, hoe sterker het effect. Afhankelijk van de aandoening en het herstelvermogen van jouw huid, zijn er gemiddeld 3 tot 6 behandelingen in kuurverband nodig voor een zichtbaar resultaat. Als het nodig is zullen we ook tussentijds foto’s van je huid maken, zodat je ook zelf de verbetering van je huid goed kan volgen.

Wordt microneedling vergoed door mijn zorgverzekeraar?
Als we de microneedling inzetten om je acne-, littekentjes en andere restverschijnselen van acne te behandelen, kan deze behandeling in sommige gevallen geheel of gedeeltelijk worden vergoed door je zorgverzekeraar. Informeer hiervoor naar de mogelijkheden bij je verzekering. Een vergoeding voor acnetherapie zal altijd plaatsvinden vanuit je aanvullende verzekering. 

Wanneer mag ik geen microneedling ondergaan?

 • Als je allergisch bent voor chirurgisch staal.
 • Als je zwanger bent of borstvoeding geeft.
 • Als je huidkanker hebt of hebt gehad in het te behandelen gebied.
 • Als  je je ziek voelt of koorts hebt.
 • Als je last hebt van een koortslip (herpesvirus en actief op dat moment).
 • Als je een auto-immuun ziekte hebt.
 • Als je chemokuren ondergaat.
 • Als je in- of uitwendige medicatie gebruikt zoals hormoonzalven, vitamine A crèmes, antibiotica of roaccutane.

Goed om te weten:
De SkinPen behandeling is intensief voor je huid. Daarom werken wij uitsluitend met de kwalitatief hoogwaardige producten van SkinPen zelf. Kwaliteit en hygiëne staat bij ons hoog in het vaandel. Iedere behandeling gebruiken wij dus nieuwe, steriel verpakte naalden. Om ervoor te zorgen dat je huid zich na de microneedling goed kan herstellen en verbeteren, is het belangrijk om ook thuis de beste producten voor jouw huid te gebruiken. Wij zullen je hierover advies geven tijdens je afspraak.

Waarom is microneedling bij ons de beste keuze?
In onze praktijk werken we met SkinPen microneedling, momenteel de meest geavanceerde techniek op het gebied van microneedling. Bij behandeling met de SkinPen wordt je huidopperhuid/lederhuid veel minder beschadigd dan met andere microneedling apparatuur en heeft je huid veel minder hersteltijd nodig. We kunnen jouw behandeling uiterst efficiënt en nauwkeurig uitvoeren.

Wist je dat naast behandeling van het gezicht ook microneedling van overige lichaamsdelen zoals hals, decolleté en handen mogelijk is. Ook lichaamslittekens die ontstaan zijn na bijvoorbeeld zwangerschap, een medische ingreep of zelfmutilatie kunnen we behandelen.


Nieuwsgierig geworden naar deze toffe behandeling? Je bent van harte welkom!
Ben jij ook benieuwd hoeveel mooier jouw huid eruit kan zien na microneedling? Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken. Je kunt ons bereiken op 06-48076967 (ook voor whats app).

SkinPen behandeling
Voor en na foto's

SkinPen-voor-en-na-2-behandelingen-skinrejuvenationclinic-uk.jpg

SkinPen-voor-en-na-3-behandelingen-klinieklumiere1.jpg

SkinPen-voor-en-na-skinpenkuur-huidtherapie-eemland-litteken-hals.jpg

Aandachtspunten voor en na behandeling
Tarieven per behandeling
vergoeding zorgverzekeraar mogelijk
Gelaat €175,-
Gelaat + hals + decolleté € 225,-

 

Vragen? Wij helpen u graag!