Welkom bij Huid-, Oedeem- en Lasertherapie

Leerdam & Vianen

 

 

 

 

 

Besenreiser Varices oftewel Beenvaatjes

Het beeld van rode, paars/blauwe vertakkingen van kleine bloedvaatjes op de benen, enkels en voeten is vaak niet onbekend. Dit is ook niet gek. Een derde van alle volwassenen heeft hier last van. Alhoewel deze vaatjes wat weg hebben van kleine spatadertjes, zijn ze dit niet. Spataderen liggen dieper in de huid en zijn ook veel breder. De vaatjes zijn meestal slechts enkele centimeters lang, hebben een diameter van slechts één millimeter en zijn zeer fijn vertakt. Hiervan is ook de naam afgeleid, besenreiser, ‘ een bezem van berkentakken’.

Klachten die kunnen voorkomen zijn gevoeligheid, zwaar of prikkelend gevoel in de benen, vochtophoping rond de enkels of jeuk. Buiten deze klachten zijn deze vaatjes vaak, vooral bij vrouwen, een doorn in het oog.

Deze beenvaatjes ontstaan door het verslappen van de vaatwanden. De kleppen in de grotere aderen werken niet meer optimaal waardoor de bloedvaatjes verwijden. Het lichaam moet het bloed terugpompen vanuit de benen naar het hart. Wanneer het lichaam meer moeite heeft met het afvoeren van het bloed, kan er druk worden opgebouwd naar de kleinere vaatjes.

Oorzaken hiervoor kunnen zijn:
  1. Ouderdomsproces
  2. Erfelijke aanleg
  3. Langdurig staan of zitten
  4. Hormoonschommelingen/ Zwangerschap. Tijdens bijvoorbeeld een zwangerschap neemt het hormoon progesteron toe. Hierdoor worden de vaatwanden slapper. Ook moet er tijdens een zwangerschap extra bloed worden rondgepompt wat de vaten wijder maakt. Deze twee factoren samen kunnen zorgen voor extra druk op de aders.
  5. Gezondheid en gewicht
Wat zou je zelf kunnen doen om (extra) klachten te kunnen voorkomen:
  1. Zorg dat de kuitspierpomp goed zijn werk kan doen, dus voldoende bewegen is belangrijk. Minimaal 30 minuten per dag. Wij kunnen je desgewenst ook nog specifieke oefeningen voor de kuitspier aanbieden.
  2. Wissel staan en zitten voldoende af.
  3. Heb je erg veel last van de beenvaatjes? Draag dan therapeutische kousen voor extra druk op de beenvaten (met name tijdens een vliegreis of zwangerschap).
Wat kunnen wij voor je doen:

Beenvaatjes kunnen we behandelen met onze Long Pulsed Nd:YAG laser. Deze laser geeft langzame pulsen af. Het licht van de laser wordt opgenomen door de rode kleur van het bloed en de blauw/paarse kleur van de bloedvaten. Hierdoor worden de vaten verwarmd, gaan stollen en worden tot slot vernietigd. Deze worden vervolgens door het lichaam op een natuurlijke manier afgevoerd. De vaatjes vervagen hierdoor steeds meer en de benen gaan er egaler uitzien.

Het ligt aan de ernst van de beenvaatjes hoeveel behandelingen er nodig zijn. Elke behandeling geeft weer verbetering. Geef je lichaam wel even de tijd om de vaatjes op te ruimen. Na ongeveer 6 maanden heb je een optimaal resultaat.

Helaas kunnen er wel weer nieuwe beenvaatjes ontstaan, dus nieuwe behandelingen zijn niet uit te sluiten.

Laserbehandeling Besenreiser Varices
Resultaat na 1 behandeling

IMG_4963.jpg

Tarieven laserbehandeling beenvaatjes

Per behandeling

Enkele beenvaatjes (1-5 vaatjes) € 125,-
Middelgroot gebied (6-15 vaatjes) € 175,-
Groot gebied (16-30 vaatjes) € 250,-
Extra groot gebied (> 30 vaatjes € 325,-

 

Vragen? Wij helpen u graag!