Welkom bij Huid-, Oedeem- en Lasertherapie

Leerdam & Vianen

 

 

 

 

 

Huidtherapie, wat is dat? Deze vraag horen wij vaak. Als huidtherapeut behandel je veelal mensen met een zieke of beschadigde huid. Maar bij een huidtherapeut kun je ook ontsierende tatoeages laten verwijderen, beenvaatjes laten laseren en overmatige lichaamsbeharing laten verminderen door middel van ontharingslaserbehandelingen.


Huidtherapie is een jong paramedisch beroep binnen de eerste- en tweedelijns gezondheidszorg. Sinds 2003 is huidtherapie een BIG erkend beroep. De opleiding tot huidtherapeut is een vierjarige HBO studie welke gegeven word aan de Hogeschool Utrecht en de Hogeschool Den Haag.

Littekens, acne, overbeharing en oedeem zijn maar enkele voorbeelden van problemen waarmee een huidtherapeut kan helpen. Het doel van de behandelingen is het opheffen, verminderen of voorkomen van een stoornis of beperking.

Patienten komen meestal via een verwijzing van de huisarts of specialist bij een huidtherapeut terecht. Maar ook zonder verwijzing kun je een afspraak maken.

NVH - Op zoek naar een huidtherapeut? Check de ledenlijst van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten. www.huidtherapie.nl

 

Vragen? Wij helpen u graag!