Welkom bij Huid-, Oedeem- en Lasertherapie

Leerdam & Vianen

 

 

 

 

 

Laserontharing

Haargroei is bij iedereen verschillend en komt voor in allerlei vormen. Zo zijn er stugge, witte haren tot donkere zwarte haren. Zowel mannen als vrouwen kunnen hinder ondervinden ongewenste haargroei of overbeharing.

Donkere, gepigmenteerd haren kunnen langdurig verwijderd worden met laserontharing. Lichte, grijze, witte en rossige haren kunnen we verminderen door middel van elektrische epilatie. Meer informatie hierover kunt u hier vinden.

Light Sheer Diode laser

In onze praktijk werken we al jaren enthousiast met de Light Sheer Diode laser, Deze laser produceert een hoog geconcentreerde lichtbundel met een golflengte van 810 nanometer. De gekoelde kop van de laser (1cm² groot) wordt geplaatst op het te behandelen gebied. De puls van de laser duurt slechts een fractie van een seconde. Door het maar zo kort afgeven van de warmte en het gebruik van de gekoelde kop zal de huid in de omgeving van de haar goed beschermd zijn. De laserbundel wordt geabsorbeerd door het pigment van de haren en wordt hier omgezet in warmte. Deze warmte zorgt voor een vernietiging van de voedingsbodem in het haarzakje. Hierdoor is het haarzakje niet meer in staat om een nieuwe haar te ontwikkelen.

Voor de behandeling

Voor we gaan starten met de laserbehandelingen is het belangrijk om gedurende 4 weken voor de behandeling geen haren te epileren, te harsen of d.m.v. een touwtjes behandeling te verwijderen. Scheren en knippen mag wel. Het is belangrijk dat de haar nog in de huid aanwezig is, omdat deze de laserbundel gaat absorberen.

De behandeling is het meest effectief en veilig op een lichte huid. Daarom is het belangrijk om 4 weken voor de behandeling de zon te vermijden, niet te gaan zonnebanken en indien u buiten komt een zonbescherming met SPF50 te gebruiken. Tevens mogen er geen zelfbruinende crèmes gebruikt worden.

Laserbehandeling

Voordat we beginnen met de behandeling scheren we eerst de haartjes af. Dit doen we omdat we anders verbrandingen op de huid kunnen maken. We hebben tenslotte alleen de haar die in de huid zit nodig voor de laserbehandeling. Nadat we de haren hebben afgeschoren, brengen we een dunne laag gel aan op het t e behandelen gebied en gaan we beginnen met  de behandeling. Een laserpuls voelt aan alsof er een elastiekje tegen je huid schiet, het is even gevoelig, maar dit gevoel trekt snel weg. Na de behandeling koelen we de huid goed in de praktijk met een coldpack en brengen we een verkoelende Aloë Vera gel en een zonbescherming aan.

Rekening mee houden na de behandeling

De huid kan na de behandeling wat rood zien, en soms wat zwelling vertonen. Dit trekt binnen 1 dag weg. Wanneer de huid thuis nog warm aanvoelt kunt u deze het beste koelen met een coldpack uit de koelkast. De behandelde huid is gevoelig voor de zon en voor warmte. Direct na de behandeling is het verstandig om niet te heet te douchen/baden, geen sauna bezoek. Gedurende 4 weken na de behandeling is het belangrijk om voorzichtig te zijn met de zon, en een zonbescherming met SPF50 te gebruiken.

Het resultaat

Na iedere behandeling zullen er minder haren terug komen. De haren die nog wel terug komen zullen dunner zijn. Na gemiddeld 6-8 behandeling zal er een afname zijn van 80-90% van de haren.

Belangrijk om rekening mee te houden is dat er mogelijk in de toekomst onder invloed van hormonen of medicatie nieuwe haarzakjes geactiveerd kunnen. Het kan dan nodig zijn om enkele nieuwe behandelingen te ondergaan.

Behandelfrequentie en aantal benodigde behandelingen

Laserbehandelingen voor het gezicht vinden iedere 6 weken plaats. Laserbehandelingen voor het lichaam vinden iedere 8 weken plaats. Gemiddeld zijn 6-8 behandelingen nodig, soms zijn er meer behandelingen nodig. Dit is o.a. afhankelijk van de dikte van de haren en het huidtype.

Vergoeding door zorgverzekeraar

Laser ontharen in het gezicht kan in de meeste gevallen bij vrouwen geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit uw zorgverzekering. Dit is echter afhankelijk van uw aanvullend verzekeringspakket. Laser ontharen valt onder het kopje ontharen. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

Afspraak maken

Wij kunnen op korte termijn een intakegesprek met u inplannen. Een intakegesprek is gratis. U kunt bij ons terecht zonder verwijzing van de huisarts of dermatoloog. Heeft u vragen na het lezen van deze pagina? Wij staan u graag te woord!

Laser ontharen
Tijdens de behandeling

Laseren  overbeharing

Tarieven per behandeling
Exacte prijs volgt tijdens intakegesprek

Tarieven laser ontharen

 
Bovenlip € 40,00
Kin € 50,00
Bovenlip en kin € 75,00
Hals € 75,00
Wenkbrauw tussenstuk € 25,00
Bakkebaarden € 60,00
Gehele gelaat € 150,00
Oksels € 70,00
Bikinilijn klein/groot € 100,00/125,00
Oksels + bikinilijn € 150,00
Onderbenen € 175,00
Gehele benen + bikinilijn € 300,00
Streepje buik € 50,00
Schouders en bovenste gedeelte rug € 150,00
Gehele rug en schouders € 250,00

 

Vragen? Wij helpen u graag!