Welkom bij Huid-, Oedeem- en Lasertherapie

Leerdam & Vianen

 

 

 

 

 

IMAGE Skincare Chemische peelings

Met behulp van peelings kunnen we huidproblemen, en de huidconditie, verbeteren. Er zijn diverse soorten zuren, zoals glycolzuur, salicylzuur en melkzuur. Elk zuur heeft unieke eigenschappen in de huid. Er zijn peelings die pigmentvlekken oplichten, ontstekingen verminderen, de huidstructuur verbeteren en de huid in een optimale conditie brengen.

Soorten peelings

Peelings zijn er variërend in type zuur en sterkte. Er zijn milde peelings die oppervlakkige huidverbetering brengen, maar ook diepe peelings die een zeer mooi langdurig resultaat zullen laten zien, maar een langere herstelperiode hebben. Bij elke peeling wordt de huid sterker, waardoor de intensiteit van de peeling geleidelijk kan worden verhoogd. Tijdens een intakegesprek bepalen we samen de conditie van de huid en welke peelingbehoeftes er zijn!

Milde peelings Niveau 1 IMAGE Skincare
Signature lift en Ormedic lift

De milde peelings zorgen dat de huid rustiger wordt en deze meer in balans komt. De huid zal minder tekenen van ontstekingen en roodheid vertonen en meer weerstand krijgt. Zeer goed om in te zetten bij een gevoelige huid, rosacea, en tijdens de opbouw van een peeling behandelingstraject. De milde peelings hebben een korte herstelperiode, gemiddeld 1-2 dagen.

Medium peelings Niveau 2
Acne Lift, Lightning Lift en Wrinkle Lift

De medium peelings zijn geschikt voor vrijwel ieder huidtype. Met deze peelings kan acne worden behandelt, de kleur van de huid worden geëgaliseerd en fijne lijntjes verminderd. De medium peelings hebben enkele dagen herstelperiode nodig, gemiddeld 3-4 dagen.

Intensieve peelings Niveau 3
Beta Lift

De intensieve peelings zullen acne littekens verminderen, de huid- en poriestructuur verbeteren en werken tegen de huidveroudering. Daarnaast zullen pigmentvlekken en acne verminderen door gebruik van deze peelings. De intensieve peelings hebben een langere herstelperiode, gemiddeld 1-2 weken.

IMAGE-Skincare-IPEEL-collectie-3.jpg

Voorbereiding op de behandeling:

Om de best mogelijke resultaten te behalen, is een goede voorbereiding het halve werk. Daarom raden we aan om gedurende 2 weken voor de behandeling specifiek op de huid afgestemde huidverzorgingsproducten te gaan gebruiken. Tijdens het intakegesprek in de praktijk zullen we deze producten bespreken.

Waar je verder rekening mee dient te houden;

 • 4 weken voor, tijdens en na de peeling periode uitkijken met de zon.
 • Als je een getinte huidkleur hebt of gevoelig bent voor pigmentvorming is het noodzakelijk een pigment-remmend middel toe te voegen aan je thuisproducten zowel voor, als 14 dagen na, de peelingbehandeling.
 • Geen harsbehandeling in het gezicht laten uitvoeren in de laatste 2 weken voor de behandeling.
 • 3 à 4 dagen voor de behandeling stoppen net benzoylperoxide producten.
 • Bij overgevoeligheid voor een koortslip is het aan te raden om L-lysine supplementen te slikken voor en tijdens de kuur om een herpes uitbraak tijdens het genezingsproces van de huid te onderdrukken.
 • Wanneer je antibiotica gebruikt gedurende de peeling kuur geef dit dan door aan de behandelend huidtherapeut, we mogen dan namelijk vaak geen intensieve behandelingen doen. 

De behandeling:

 • Stap 1: Reinigen van de huid en voorbereiden op de peeling met een prep solution.
 • Stap 2: Aanbrengen peeling en 1 minuut inmasseren
 • Stap 3: Inwerken van de peeling, dit kan even prikken, maar dit trekt meestal vrij snel weg.
 • Stap 4: Met behulp van koud water wordt de peeling geneutraliseerd.
 • Stap 5: Nabehandelings- en zonnebrandcrème. Soms brengen we extra retinol aan na de peeling, hierdoor wordt het effect van de peeling versterkt en het afschilferingsproces versnelt.

Na de behandeling:

 • De huid kan er direct na de behandeling rood uitzien en strakker aanvoelen. Meestal is deze roodheid binnen een paar uur verdwenen.
 • Bij de intensievere peelings ontstaat 1 tot 3 dagen na de peeling schilfering en droogheid. Dit kan tot 7 dagen aanhouden. Meestal begint het schilferen rond de mond, de kin, wangen en rond de ogen. De hals en het voorhoofd vervellen vaak als laatste. Dit is een normale reactie; oude huidcellen laten los om plaats te maken voor nieuwe, gezonde huidcellen. Het is belangrijk om niet aan de losse vellen te zitten.
 • In ieder geval 48 uur na de peeling dient zon, zware inspanning, hete baden, douches, sauna en haarkleuring te worden vermeden.
 • Bescherm de huid tegen directe blootstelling aan de zon met zonnebrandcrème van factor 30 of hoger tijdens en na de gehele kuur om pigmentvlekken te voorkomen.
 • Gebruik tijdens de gehele behandelperiode de geadviseerde producten volgens voorgeschreven werkwijze.

Aantal benodigde behandelingen:

Voor het beste resultaat adviseren we een kuur van 6 peelings te volgen, welke om de 2 tot 4 weken plaats vinden. Bij elke behandeling zul je vooruitgang zien, vaak niet direct, maar na 1-2 weken.

Om behaalde resultaten te behouden is het verstandig om jaarlijks een nieuwe peelingkuur te ondergaan en thuis de juiste verzorgingsproducten te gebruiken. Het is net sporten zeggen wij altijd :)

Vergoeding door zorgverzekeraar: In sommige gevallen vallen de peelingbehandeling onder een vergoeding vanuit de zorgverzekering. Dit is echter afhankelijk van het aanvullende verzekeringspakket en bijbehorende polisvoorwaarden. De behandelingen vallen onder het kopje acne of camouflagetherapie. Check bij je zorgverzekeraar de polisvoorwaarden!

Afspraak maken: Wij kunnen op korte termijn een intakegesprek inplannen. Een intakegesprek is bij ons gratis. Dit kan zonder verwijzing van de huisarts of dermatoloog. Zijn er vragen na het lezen van deze pagina? Laat het ons weten, we zijn bereikbaar op 06-48076967, ook voor whatsapp.

Peelings van Image Skincare

IMAGE_Skincare_PRO_Collection.jpg

Tarieven per behandeling
Vergoeding zorgverzekeraar in sommige gevallen mogelijk

Niveau 1 – Milde peeling

€ 65,00

Niveau 2 – Medium peeling

€ 79,00

Niveau 3 – Intensieve peeling

€ 125,00

Vragen? Wij helpen u graag!