Welkom bij Huid-, Oedeem- en Lasertherapie

Leerdam & Vianen

 

 

 

 

 

Tatoeage verwijderen

Niet iedereen blijft altijd blij met zijn of haar tatoeage. Gelukkig zijn tatoeages tegenwoordig niet meer zo definitief als veel mensen denken. Bij Huid-, Oedeem- en Lasertherapie Leerdam & Vianen kunnen we tatoeages verwijderen d.m.v. laserbehandelingen.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

We werken met een Q-Switched Nd:YAG laser. Deze laser geeft zeer korte pulsen met een hoge energie. Deze energie wordt geabsorbeerd door het donkere pigment van de tatoeage. De laserstraal schiet de inkt kapot, waarna het lichaam de kleine, losse inktdeeltjes kan afvoeren via het lymfesysteem.

Voor de laserbehandeling

De te behandelen huid dient zo licht mogelijk te zijn voor een laserbehandeling. Dan is de behandeling het veiligst. Om deze reden is het verstandig om de huid voorafgaand aan de behandeling 6 weken niet bloot te stellen aan de zon of zonnebank.

Wanneer er haargroei in het te behandelen gebied groeit , moet dit een dag voor de behandeling geschoren worden. Epileren en harsen mag voor het laatst 5 dagen voor de behandeling gebeuren.

De laserbehandeling

Allereerst desinfecteren we de huid, daarna stellen we de laser in op de kenmerken van de tatoeage en uw huidtype.  Vervolgens wordt de laserkop op de huid geplaats en kan de behandeling beginnen. De laserpulsen zullen aanvoelen als warme prikjes, of zoals sommige mensen omschrijven een elastiekje wat op de huid geschoten wordt. Tijdens de behandeling komt er direct een witte verkleuring over de tatoeage. Dit is een normale reactie, deze verkleuring trekt snel weg. Na behandeling zal de huid even branderig aanvoelen, rood en opgezet zijn. We koelen de huid dan ook direct na de behandeling.

Na de laserbehandeling

De huid zal na de behandeling roodheid en zwelling vertonen en zal branderig aanvoelen. Soms zijn er kleine puntbloedinkjes. Deze effecten houden gemiddeld 1-2 dagen aan. Indien u thuis de huid wilt koelen, kunt u dit doen met een coldpack uit de koelkast. Let er op dat u een schoongaasje tussen de huid en de coldpack legt.

Na de behandeling kunnen er blaren en korstjes ontstaan. Dit is een normale reactie en hoort bij het genezingsproces. In de weken na de behandeling zal de huid gaan vervellen. De nieuwe huid wordt zichtbaar. Het duurt enkele weken voor dat het lichaam de inkt volledig heeft opgeruimd. Belangrijk is om veel water te drinken na de behandeling, dit helpt bij het afvoeren van de afvalstoffen. Blijf van de korstjes af, deze zullen uiteindelijk vanzelf af gaan vallen.

Het behandelde gebied is erg kwetsbaar voor de zon, voorkom dan ook blootstelling aan de zon en zonnebank. Wanneer UV straling niet volledig vermeden kan worden gebruik dek de huid dan af met een gaasje of textiel. Wanneer de huid genezen is adviseren wij om  een zonbescherming met SPF50 te gebruiken.

Na de behandeling is de huid kwetsbaar. Vermijd iedere vorm van druk of wrijving met kleding, massage, sauna, zwembad of warme baden.

Hoeveel behandeling zijn er nodig?

Een exact aantal benodigde behandelingen is vooraf niet met zekerheid te voorspellen. Gemiddeld zijn 5-10 behandelingen nodig, met een interval van 8 weken tussen de behandelingen. Het aantal behandelingen kan sterk verschillen, er zijn een aantal factoren welke een belangrijke rol spelen. Zoals hoe lang de tatoeage aanwezig is, de diepte van de locatie, de kleur, huidtype en de gevoeligheid van de huid.

Per behandeling kunnen we maximaal 100cm2 behandelen. Anders wordt het een te grote belasting voor het lichaam. Wanneer het gebied groter is zal de behandeling opgesplitst worden.

Afspraak maken

Wij kunnen op korte termijn een intakegesprek met u inplannen. Een intakegesprek is gratis. U kunt bij ons terecht zonder verwijzing van de huisarts of dermatoloog. Heeft u vragen na het lezen van deze pagina? Wij staan u graag te woord!

Laserbehandeling tatoeage
Resultaat na 1 behandeling verwijderen Permanente MakeUp

IMG_4962-2.jpg

Laserbehandeling tatoeage

file1.jpeg  file-11.jpeg

Tarieven laserbehandeling tatoeage vanaf:

Per behandeling

Oppervlakte < 10 cm2 € 70,-
Oppervlakte 10-20 cm2 € 100,-
Oppervlakte 20-40 cm2 € 130,-
Oppervlakte 40-55 cm2 € 160,-
Oppervlakte 55-70 cm2 € 195,-
Oppervlakte 70-85 cm2 € 210,-
Oppervlakte 85-100 cm2 € 240,-

 

Vragen? Wij helpen u graag!