Welkom bij Huid-, Oedeem- en Lasertherapie

Leerdam & Vianen

 

 

 

 

 

Elektrische epilatie

Elektrische epilatie is een behandeling om storende haren ‘defintief’ te verwijderen. Er wordt gebruik gemaakt van een miniscuul naaldje, waarmee haren één voor één zullen worden behandeld. De huidtherapeut laat het naaldje in het haarzakje glijden om vervolgens enkele seconden stroom te geven. Door de stroom ontstaat warmte in het haarzakje, waardoor de haar beschadigt en wordt vernietigd. Na elke behandeling worden de haren dunner en zwakker, waarna ze uiteindelijk zullen verdwijnen.

Helaas is een haar na één behandeling niet definitief verwijderd. Dit heeft met meerdere factoren te maken, zoals de groeicyclus van de haren en het herstellend vermogen van het lichaam.

Groeicyclus

Haren doorlopen een bepaalde groeicyclus met verschillende fases. Alleen in de groeifase zit de haar nog vast in de haarwortel en is de behandeling effectief. Niet alle haren zijn op het zelfde moment in de groeifase en aan de buitenkant van het lichaam is niet zichtbaar welke haren dat wel zijn.

Het herstellend vermogen van het lichaam

Een haarzakje bevat vele cellen die ervoor kunnen zorgen dat er een haar gevormd wordt. Na één behandeling worden helaas niet al deze cellen vernietigd. Het lichaam heeft de gewoonte om na beschadiging en verwonding weer te gaan herstellen. Ook bij elektrische epilatie is dit het geval. Vanuit de cellen die niet zijn beschadigd, zal het lichaam opnieuw een haar proberen te vormen.
Door keer op keer te behandelen, zal dit steeds moeilijker gaan en uiteindelijk niet meer lukken. Het haarzakje is volledig vernietigd.
De behandelperiode varieert van enkele maanden tot jaren, afhankelijk van de grootte van het oppervlak. Het doel van de behandeling is haarvermindering. Er kan geen garantie geboden worden dat het behandelgebied volledig haarvrij wordt. In de toekomst kunnen bovendien altijd nieuwe haren ontstaan onder invloed van hormonale veranderingen en door het gebruik van bepaalde medicijnen.
In principe kunnen alle haren worden behandeld met elektrische epilatie. Met name witte, blonde, rode en grijze haren, maar ook dunne haren, worden hiermee behandeld, omdat deze niet geschikt zijn voor lasertherapie.

Vergoeding door zorgverzekeraar

Elektrisch epilatie in het gezicht kan in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit uw zorgverzekering. Dit is echter afhankelijk van uw aanvullend verzekeringspakket. Elektrische epilatie valt onder het kopje ontharen. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

Afspraak maken

Wij kunnen op korte termijn een intakegesprek met u inplannen. Een intakegesprek is gratis. U kunt bij ons terecht zonder verwijzing van de huisarts of dermatoloog. Heeft u vragen na het lezen van deze pagina? Wij staan u graag te woord!

Haargroei

Haargroei

Tarieven per behandeling
15 minuten elektrisch ontharen € 25,00
30 minuten elektrisch ontharen € 45,00

 

Vragen? Wij helpen u graag!