Welkom bij Huid-, Oedeem- en Lasertherapie

Leerdam & Vianen

 

 

 

 

 

Ambulante compressietherapie

De huidtherapeut zwachtelt het oedemateuze gebied in, zodat er druk op onderliggende weefsels komt. Hierdoor wordt het vocht beter afgevoerd. In geval van oedeem aan armen en benen is beweging noodzakelijk want daardoor wordt het bloed door kuit- of armspieren richting het hart gepompt en kan het lymfevocht dankzij de toegenomen bloedcirculatie afgevoerd worden.

Wanneer het oedeem voldoende is afgenomen in geval van oedeem in de armen of benen zal er een therapeutische elastische kous worden aangemeten. Meer informatie hierover vind u hier onder de kop: aanmeten therapeutische elastische kousen.

Wanneer er oedeem in een borst aanwezig is zullen we vaak voor een andere vorm van compressietherapie kiezen, bijvoorbeeld in vorm van een speciaal aangemeten verstevigende BH. Wat u zelf kunt doen om oedeem in een borst te verminderen is een sport BH dragen.

Vergoeding door zorgverzekeraar  

De behandeling van oedeem kan in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit uw zorgverzekering. Dit is echter afhankelijk van het soort oedeem en uw aanvullend verzekeringspakket.  

Zo is alléén bij lymfoedeem een vergoeding uit de basisverzekering mogelijk vanaf de 21e behandeling (dd 2018). De overige behandelingen oedeemtherapie komen uit uw aanvullend verzekeringspakket. Oedeemtherapie valt, meestal, onder het kopje fysiotherapie.  

Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden. 

Afspraak maken 

Wij kunnen op korte termijn een intakegesprek met u inplannen. Een intakegesprek is gratis. U kunt bij ons terecht zonder verwijzing van de huisarts of dermatoloog, maar om in aanmerking te komen voor vergoeding door uw zorgverzekering heeft u wel een verwijzing nodig. Heeft u nog vragen na het lezen van deze pagina? Wij staan u graag te woord!  

Vragen? Wij helpen u graag!