Welkom bij Huid-, Oedeem- en Lasertherapie

Leerdam & Vianen

 

 

 

 

 

Laserbehandeling vaatjes

Heb je last van hinderlijke rode vaatjes op je huid? Wil je je huid verder egaliseren? Onze nieuwe QuadroStarPRO Yellow laser is dé held in het verbeteren van jouw huid! Met zijn unieke diepe golflengte van 577 nanometer, is deze laser veruit de beste bij het bestrijden van vaatproblemen zoals couperose, rosacea, spider naevus en vaatlaesies. Je ziet snel resultaat met weinig tot geen bijwerkingen. Dat willen we allemaal?

Waarbij zetten we de QuadroStarPRO Yellow allemaal voor in?

 • Vasculair melasma
 • Couperose
 • Teleangiëctasieën
 • Rosacea
 • Bloedblaasjes
 • Dermatosis Papulosa Nigra
 • Post inflammatoire erythma
 • Poikiloderma van Civatte

Hoe werkt de QuadroStarPRO Yellow?
Deze laser zendt gerichte lichtenergie op je huid te uit, waardoor de roodheid in de huid die verantwoordelijk is voor vaatproblemen wordt geabsorbeerd. Door het vernauwen (coaguleren) van de bloedvaten worden couperose en andere vaatleasies zichtbaar minder en opgeruimd door het lichaam.

De behandeling is veilig voor veel verschillende huidtypes en er is weinig hersteltijd nodig. Geen paniek dus! De QuadroStarPRO Yellow is hier om je huid nog rustiger en egaler te krijgen. De laser is erg precies in het raken van het bloedvat en heeft nagenoeg geen bijwerkingen. Bovendien is de behandeling sneller dan andere methoden, waardoor jij als klant sneller resultaat zult zien. En daar houden we van :)

ascl_QSpro_geraet_schraeg1_portf2016.jpg

Hoe ziet je huid eruit direct na de laserbehandeling?
Direct na de laserbehandeling kan je huid kan er even anders uitzien. Dit is onder andere afhankelijk van wat er behandeld is in welk gebied en je huidconditie. De meest voorkomende huidreacties die je kunt verwachten na een laserbehandeling zijn:

 • Roodheid en zwelling: De huid kan rood en gezwollen zijn na de behandeling, vooral als de behandeling intensief was. Dit is een normale reactie en moet binnen een paar dagen afnemen.
 • Blaren of korstjes: Soms kunnen er blaren of korstjes op de huid verschijnen na een laserbehandeling. Dit is afhankelijk van je huidconditie en de intensiteit van de behandeling.
 • Pigmentatie veranderingen: Pigmentatie veranderingen kunnen optreden na een laserbehandeling, afhankelijk van huidtype en huidskleur.

Nazorginstructies na een laserbehandeling:
Goede nazorg na een laserbehandeling is belangrijk om te zorgen voor een snelle genezing en om complicaties te voorkomen. Hier zijn enkele algemene richtlijnen voor de nazorg na een laserbehandeling:

 • Het koelen van de behandelde huid met een koud kompres helpt in sommige gevallen om roodheid en zwelling te verminderen. Doe dit wel altijd in overleg met jouw huidtherapeut. Dit is namelijk niet altijd de beste oplossing.
 • Je krijgt van ons een aloe vera gel mee voor na de behandeling, gebruik niet zomaar je gebruikelijke dag-/nachtverzorging.
 • Gebruik na de behandeling gedurende minimaal 4 weken minimaal een SPF30, je huid is gevoeliger voor de zon. 
 • We adviseren om geen actieve sporten te doen in de eerste dagen na de behandeling omdat dit het effect van de behandeling teniet kan doen.

Contra-indicaties:
Er zijn een aantal contra-indicaties voor laserbehandelingen. Dit zijn omstandigheden waarbij lasertherapie niet veilig of geschikt is. Hieronder staan enkele voorbeelden:

 • Laserbehandelingen worden niet aanbevolen tijdens de zwangerschap of tijdens de periode waarin een vrouw borstvoeding geeft omdat de effecten op de foetus of pasgeboren baby niet voldoende onderzocht en bekend zijn.
 • Laserbehandelingen worden niet uitgevoerd bij personen met acute infecties of ontstekingen in het te behandelen gebied omdat dit de infectie kan verergeren.
 • Sommige huidziekten zoals eczeem, psoriasis, rosacea en actinische keratose kunnen het risico op complicaties verhogen en moeten worden besproken met een arts voordat een laserbehandeling wordt uitgevoerd.
 • Laserbehandelingen worden niet uitgevoerd bij personen met actieve herpes simplex omdat de laser de infectie kan verergeren.
 • Sommige medicijnen zoals bloedverdunners, antibiotica en isotretinoïne kunnen de huid gevoeliger maken voor laserbehandelingen en moeten vooraf worden besproken met een arts.

Het is belangrijk om te weten dat deze lijst niet compleet is en dat elke situatie uniek is. Daarom starten we altijd met een intake in onze praktijk, zodat we veilig en in overleg een lasertraject kunnen opstarten.

Is het resultaat blijvend?
Het resultaat van een laserbehandeling kan variëren en is afhankelijk van de specifieke behandeling en de huidconditie.

In het algemeen, een laserbehandeling kan een blijvend resultaat opleveren voor huidproblemen zoals pigmentatieproblemen, vaatproblemen, en huidveroudering. Behandelingen die gericht zijn op pigmentatieproblemen zoals ouderdomsvlekken of melasma kunnen resulteren in een blijvende vermindering van deze aandoeningen. Vaatproblemen zoals couperose kunnen ook verminderen en zelfs verdwijnen na laserbehandeling. Wanneer de vaatjes eenmaal verwijderd zijn door de laser, kunnen deze niet terug komen. Wel kunnen er nieuwe ontstaan omdat de huid zich blijft ontwikkelen en omdat de natuurlijke huidveroudering door blijft gaan. De resultaten kunnen dus helaas niet voor eeuwig behouden blijven. Bovendien, een gezonde levensstijl, zoals een gezonde voeding, regelmatige lichaamsbeweging, en bescherming tegen de zon, kan helpen om het resultaat van de behandeling te behouden.

Verwijzingen en vergoedingen: Voor de behandeling van vaatafwijkingen is geen verwijzing van een huisarts/medisch specialist nodig, tenzij de zorgverzekeraar daarom vraagt. Vergoeding is afhankelijk van het soort behandeling en voorwaarden zorgverzekering. In de polisvoorwaarden van je verzekering staat op je recht hebt op een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling.

Afspraak maken: Wij kunnen op korte termijn een intakegesprek inplannen. Een intakegesprek is gratis. Je kunt bij ons terecht zonder verwijzing van de huisarts of dermatoloog. Zijn er vragen na het lezen van deze pagina? Neem contact met ons op: 06-48076967 (ook voor whats app).

Voor - Na resultaat

QuadroStar2.jpg

Tarieven Laser/IPL behandeling couperose

Per behandeling

Spider naevi / 1-3 laesies € 65,-
Neus of Kin € 80,-
Wangen klein € 80,-
Wangen groot € 115,-
Zijkant hals € 100,-
Gehele gelaat € 175,-

 

Voor - Na resultaat

QuadroStar14.jpg

Vragen? Wij helpen u graag!