Welkom bij Huid-, Oedeem- en Lasertherapie

Leerdam & Vianen

 

 

 

 

 

Wat gebeurt er tijdens de laserbehandeling?

De laserstralen van de ResurFX laser dringen als warmtebundels diep door in de lederhuid. Deze warmtebundels stimuleren de bindweefselcellen om nieuwe collageen en elastine vezels aan te maken. Collageen en elastine zorgen voor de stevigheid van de huid. De huid rondom de laserpulsen blijft intact, dit gezonde weefsel zorgt er voor dat het beschadigde weefsel sneller zal gaan herstellen. Tevens blijft de bovenste huidlaag in tact, dit is een groot voordeel van deze behandeling. Dit zorgt er voor dat de kans op complicaties aanzienlijk minder is. Door de aanmaak van het nieuwe bindweefsel zullen de (acné-) littekens na iedere behandeling minder zichtbaar gaan worden.

Voor de behandeling

De behandeling is het meest effectief en veilig op een lichte huid. Daarom is het belangrijk om 4 weken voor de behandeling de zon te vermijden, niet te gaan zonnebanken en indien u buiten komt een zonbescherming met SPF50 te gebruiken. Tevens mogen er geen zelfbruinende crèmes gebruikt worden.

Wanneer er haargroei in het te behandelen gebied aanwezig is moet dit een dag voor de behandeling geschoren worden. Harsen en epileren mag voor het laatst 5 dagen voor de behandeling gebruikt worden. Indien gewenst kan er gebruik worden gemaakt van EMLA crème voor de behandeling. Deze crème verdooft de huid en is op recept verkrijgbaar bij de apotheek. EMLA crème dient ten minste 45 minuten voor de behandeling op het te behandelen gebied aangebracht te worden.

De behandeling

Voor we gaan beginnen wordt eerst het te behandelen gebied afgetekend en gaan we de huid koelen met behulp van coldpacks. Wanneer de huid goed gekoeld is gaan we beginnen met de behandeling. De ResurFX laser wordt op de huid geplaatst en we gaan door de middel van de pulsen het gehele gebied behandelen. Het gevoel dat u tijdens de behandeling ervaart, kan omschreven worden als warme prikjes. De laser heeft een gekoelde kop, welke de huid direct koelt, zodat de behandeling goed te verdragen is. Als we klaar zijn met de laser koelen we de huid wederom na en brengen we de Post Treatment crème aan van Image. De behandeling zal in totaal 30 - 60 minuten duren.

Na de behandeling

Na de behandeling voelt de huid warm en gloeiend aan. Er kunnen roodheid en zwelling ontstaan in het behandelde gebied. Dat houdt gemiddeld 1-2 dagen aan. Wij adviseren om de huid thuis ook na te koelen met coldpacks welke uit de koelkast komen. 3-10 dagen na de behandeling kan de huid een donkere verkleuring vertonen, en kan de huid jeuken en wat gaan schilferen. Soms kun je, wanneer je de huid van heel dicht bij bekijkt, het patroon van de laserpulsen zien. Dit zal voor anderen niet waarneembaar zijn. Gedurende 2 weken is de huid extra gevoelig, zon en warmte dienen zo veel mogelijk vermeden te worden. Tevens kunnen sommige huidpproducten irriteren. Wij adviseren na de behandeling daarom de Post Treatment crème van Image aan. Deze crème helpt om de huid snel te laten herstellen. Tevens adviseren wij andere ondersteunende producten van Image. Tijdens het intakegesprek zullen we hier meer over vertellen.

Behandelfrequentie en aantal benodigde behandelingen

Het exacte aantal behandelingen is vooraf altijd lastig te voorspellen. Gemiddeld zijn 3-5 behandelingen nodig met een interval van 4-5 weken. In sommige gevallen zullen meer behandelingen nodig zijn voor het gewenste resultaat. Iedere behandeling zal de huidstructuur verbeteren.

Afspraak maken

Wij kunnen op korte termijn een intakegesprek met u inplannen. Een intakegesprek is gratis. U kunt bij ons terecht zonder verwijzing van de huisarts of dermatoloog. Heeft u vragen na het lezen van deze pagina? Wij staan u graag te woord!

Tarieven laserbehandeling acnelittekens

 Per behandeling

Gedeelte gelaat (bijvoorbeeld wangen of voorhoofd) € 125,-
Groot gedeelte gelaat (wangen + voorhoofd) € 200,-
Gehele gelaat € 250,-

 

Vragen? Wij helpen u graag!