Welkom bij Huid-, Oedeem- en Lasertherapie

Leerdam & Vianen

 

 

 

 

 

Fibromen

Als je ze ziet herken je ze vast, steelwratjes oftewel fibromen. Ongeveer 25% van de mensen heeft er ‘last’ van. Die kleine vleeskleurige huidgezwellen die met een steeltje aan de huid vast zitten. Het zijn goedaardige tumoren van bindweefsel. Ze kunnen variëren in formaaten in kleur. Ook komen ze zowel voor in groepen als alleen.

blogbanner-fibromen.png

De fibromen hebben een aantal voorkeurs plekken als de hals, oksels, liezen en bij vrouwen ook onder de borsten. Ze kunnen geen kwaad, zijn niet besmettelijk en doen geen pijn. Wel kunnen ze in de weg zitten, opengehaald worden of jeuken. Dit kan wel klachten geven.

Hoe kom je eraan?

Fibromen komen veel voor op plekken van de huid waar wrijving of schuring plaatsvindt. Denk aan BH bandjes, wrijving van strakzittende kleding in de oksels en het schuren van een kettinkje. Vaak nemen fibromen toe naarmate men ouder wordt. Ook bij overgewicht komt het vaker voor.

Hoe kom je er vanaf?

Fibromen gaan niet vanzelf weg. Als fibromen in de weg zitten of als cosmetisch storend worden ervaren kunnen ze veilig worden verwijderd.

 Bij ons in de praktijk gebruiken wij hiervoor meestal:

 1.     Coagulatieherapie; Hierbij wordt de fibroom doelgericht verhit. De fibroom verschrompeld en er ontstaat een korstje. Hieronder ontstaat vervolgens een mooie nieuwe huid.

2.     Lasertherapie; Het laserlicht verwarmt hierbij de fibroom waarna deze er na enkele dagen vanzelf vanaf valt.

In beide gevallen worden de fibromen nauwkeurig tot op het huidoppervlak verwijderd zonder dat er permanente huidschade, zoals een litteken, ontstaat. Afhankelijk van het formaat en aantal is vaak 1 behandeling al voldoende.

Tijdens een intakegesprek bespreken wij graag de mogelijkheden. Een verwijzing van de huisarts is hiervoor niet nodig.

Tarieven per behandeling
15 min € 45,-
30 min € 75,-

 

Vragen? Wij helpen u graag!