Welkom bij Huid-, Oedeem- en Lasertherapie

Leerdam & Vianen

 

 

 

 

 

Corona update

Corona update

4 mei 2020

Afgelopen week hebben we vanuit onze beroepsvereniging (NVH) te horen gekregen dat we vanaf 4 mei de medisch noodzakelijk behandelingen behoedzaam en stapsgewijs mogen gaan opschalen. Uiteraard met inachtneming van alle door het RIVM gestelde richtlijnen.

Dit is wat de NVH erover zegt:
‘Er is sprake van een individuele medische indicatie in het kader van de genoemde uitzondering op het verbod op het uitoefenen van contactberoepen, als de behandeling op dat moment noodzakelijk is op basis van het deskundige oordeel van de betreffende zorgprofessional’.

Wat houdt dit precies in?

  • De behandelingen met een medische noodzaak (zoals oedeembehandelingen, aanmeten van therapeutische elastische kousen en in sommige gevallen acnetherapie, bij verhoogde kans op littekens) mogen we weer voorzichtig gaan opstarten.
  • De cosmetische behandelingen zullen helaas nog even moeten wachten. Onder cosmetische behandelingen verstaan we o.a. huidverbeterende behandelingen, microneedling, laserontharen van het lichaam. Behandelingen die enkel een cosmetisch doel hebben zonder functioneringsverlies of onderliggend (psychisch) lijden zijn niet noodzakelijk. Hopelijk mogen we deze behandelingen na 20 mei weer op gaan pakken.

Voor de cosmetische behandelingen geldt nog steeds de beperking binnen de contactberoepen (en voor alle (para)medische beroepen). Daar de zorgverlening nog volgens de ‘social distancing’ en extra hygiënemaatregelen ingericht moet worden is het ook van groot belang dat in deze opstartfase eerst zorg wordt verleend aan de patiënten die niet langer kunnen wachten en waar de behandeling nu noodzakelijk is (geworden).

Zijn er vragen over bovenstaande? Of een andere vraag?
Laat het ons weten!

Tot slot willen wij jullie allemaal bedanken voor al het begrip, de medewerking, de opbeurende berichten en de steun. We hopen jullie allemaal spoedig in goede gezondheid weer te mogen ontvangen!

Lieve groeten, Anouk, Diede en Kris

Terug naar overzicht
Vragen? Wij helpen u graag!