Welkom bij Huid-, Oedeem- en Lasertherapie

Leerdam & Vianen

 

 

 

 

 

Elektrische epilatie vs laserontharing

Elektrische epilatie vs laserontharing

10 mei 2021

Elektrische epilatie vs laserontharing

Beide behandelingen hebben als doel om ongewenst haar definitief te verwijderen, maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen deze twee methoden en welke methode past het beste bij jou.

Elektrische epilatie: Er wordt gebruik gemaakt van een minuscuul naaldje, waarmee haren één voor één zullen worden behandeld. De huidtherapeut laat het naaldje in het haarzakje glijden om vervolgens enkele seconden stroom te geven. Door de stroom ontstaat warmte in het haarzakje, waardoor de haar beschadigt en wordt vernietigd. Na elke behandeling worden de haren dunner en zwakker, waarna ze uiteindelijk zullen verdwijnen. 

Zijn alle soorten haren geschikt voor elektrisch ontharen? In tegenstelling tot andere methoden van definitief ontharen kan elektrisch ontharen ook worden toegepast op lichte, blonde, grijze of rode/rossige haren. Alleen donshaar en hele dunne haren zijn niet met elektrisch ontharen te behandelen.

Is de behandeling pijnlijk? Elektrisch ontharen kan een beetje branderig en onaangenaam aanvoelen, een gevoel dat meestal goed te verdragen is.

Hoe lang is de behandelperiode? De behandelperiode varieert van enkele maanden tot jaren, afhankelijk van de grootte van het oppervlak.

Wat is de behandelfrequentie? De behandelfrequentie van deze behandeling kan variëren van wekelijks tot één keer in de 6-8 weken.

Laserontharing: De laser produceert een hoog geconcentreerde lichtbundel. De gekoelde kop van de laser (1cm² groot) wordt geplaatst op het te behandelen gebied. De laserbundel wordt geabsorbeerd door het pigment van de haren en wordt hier omgezet in warmte. Deze warmte zorgt voor een vernietiging van de voedingsbodem in het haarzakje. Hierdoor is het haarzakje niet meer in staat om een nieuwe haar te ontwikkelen.

Zijn alle haren geschikt voor deze behandeling? Afhankelijk van de dikte van de haren en het huidtype is deze behandeling zeer geschikt voor donkere, gepigmenteerde haren. 

Is de behandeling pijnlijk? Een laserpuls voelt aan alsof er een elastiekje tegen je huid schiet, het is even gevoelig, maar dit gevoel trekt snel weg.

Hoe lang is de behandelperiode? Na gemiddeld 6-8 behandeling zal er een afname zijn van 80-90% van de haren.

Wat is de behandelfrequentie? Laserbehandelingen voor het gezicht vinden iedere 4-6 weken plaats. Laserbehandelingen voor het lichaam vinden iedere 8-12 weken plaats.

Overeenkomsten tussen beide behandelingen:

→ Direct na de behandeling is het verstandig om niet te heet te douchen/baden en geen sauna te bezoeken, omdat die de huid kunnen irriteren en ontstekingen kunnen veroorzaken in je open poriën.

→ Het belangrijk om gedurende 4 weken na de behandeling voorzichtig te zijn met de zon, en een zonbescherming met SPF50 te gebruiken op de behandelde huid. Dit om pigmentverschuiving te voorkomen.

→ Beide methodes worden bij ontharing in het gezicht geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de zorgverzekering. Dit is echter afhankelijk van het aanvullende verzekeringspakket. Raadpleeg hiervoor je zorgverzekering.

Bijwerkingen:

Beide behandelingen zijn veilig voor de huid, mits deze op een goede manier worden uitgevoerd.

De huid kan na de behandeling wat rood zien, en soms wat zwelling vertonen. Dit trekt binnen 1 dag weg.

→ Belangrijk om rekening mee te houden is dat er mogelijk, na de behandeling, in de toekomst onder invloed van hormonen of medicatie nieuwe haarzakjes geactiveerd kunnen worden. Het kan dan nodig zijn om enkele nieuwe behandelingen te ondergaan.

→ afhankelijk van het te behandelen gebied duurt een sessie tussen 10 en 60 minuten.

Conclusie: Met elektrisch ontharen kunnen veelal alle haarkleuren en diktes worden verwijderd. Dit in tegenstelling tot ontharen met een laser. Laserontharing neemt echter veel minder tijd in beslag dan elektrische epilatie waardoor dit financieel aantrekkelijker kan zijn.

Zijn beide methoden geschikt voor jou? Dit hangt af van je haarkleur, de dikte van je haren en je huidtype. Wij kijken graag GRATIS en vrijblijvend met je mee welke mogelijkheden er voor jou zijn.

Meer informatie kan je lezen via:

https://www.huidtherapievianen.nl/huidtherapie/elektrische-epilatie

https://www.huidtherapievianen.nl/lasertherapie/laserontharing

 

 

Terug naar overzicht
Vragen? Wij helpen u graag!