Welkom bij Huid-, Oedeem- en Lasertherapie

Leerdam & Vianen

 

 

 

 

 

Grove poriën

Grove poriën

29 maart 2021

Iedereen heeft ze, poriën. Gelukkig maar, want ze zijn erg nuttig voor je huid. Poriën zijn de openingen van de zweet- en talgklieren. Deze klieren zorgen ervoor dat hun afval via de poriën naar de huidoppervlakte wordt gebracht. De talg die hieruit voortkomt komt goed van pas voor je huid. Het zorgt voor een goede barrièrefunctie. Zonder talg wordt de huid droog en vatbaar voor infecties en huidaandoeningen.

Poriën zijn vaak niet eens zichtbaar, maar dit geldt niet voor iedereen. Door verstopping en verslapping van de poriewand kunnen de poriën steeds grover worden en zijn dan ook meer zichtbaar. Dit komt vooral voor op plekken in het gezicht waar de huid wat vetter is, zoals rond de neus en op de T-zone.

Bij een overproductie van talg staan de poriën wijd open waardoor deze verstopt kunnen raken. Ook bijvoorbeeld make-up resten en andere soorten vervuiling kunnen achterblijven. Deze stofjes kunnen ervoor zorgen dat de poriën worden opgerekt.

O.a. zon, roken en alcohol kunnen ervoor zorgen dat de huid verslapt. Naarmate je ouder wordt neemt ook de hoeveelheid collageen in de huid af waardoor de stevigheid van de poriewand vermindert.

Het gevolg: grove porien. Weg gaan ze niet meer helaas. Wel zijn er mogelijkheden om ze minimaal zichtbaar te maken. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees snel verder ↓

Behandeling

Grove poriën kunnen we behandelen met microneedling, een peeling of een laserbehandeling. Tijdens een intake gesprek wordt er een uitgebreide huidanalyse gemaakt. Afhankelijk van de huidstructuur en jouw wensen worden de meest geschikte behandelingen besproken.

→ Voor microneedling maken wij gebruik van de SkinPen.

Door het gebruik van de SkinPen kan de huid op een effectieve manier verbeterd worden zonder risico’s of vervelende huidreacties. De SkinPen bevat hele kleine steriele naaldjes, die vibrerend hele kleine openingen in de huid maken. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar ‘verwonden’ de huid precies genoeg om het natuurlijk herstelproces diep in de huid te activeren. Dit zorgt voor de aanmaak van collageen type 3, het type collageen dat door de huid wordt omgezet naar collageen type 1. Het type collageen dat zorgt voor een stevige en jeugdige huid.

→ Met behulp van peelings kunnen we huidproblemen en de huidconditie verbeteren.

Bij een chemische peeling wordt de huid behandeld met een hoge concentratie van een zuur, bijvoorbeeld glycolzuur of salicylzuur of melkzuur. Er zijn milde oppervlakkige peelings die verbetering brengen, maar ook diepe peelings die de huid voor een groot deel vernieuwen en een zeer mooi resultaat zullen laten zien, maar een langere herstelperiode hebben.

→ Voor de laser behandelingen gebruiken we de ResurFX van de M22.

Met deze laser kunnen we ervoor zorgen dat we de schade aan het bindweefsel van binnenuit kunnen herstellen. Hierdoor wordt de huid in de diepere huidlagen sterker en strakker.

De hersteltijd en de intensiteit verschillen per behandeling en zijn afhankelijk van je keuze.

4 tips om zelf thuis aan de slag te gaan en om eventueel één van de bovenstaande behandelingen te ondersteunen.

Zorg dat de huid soepel blijft en de poriën niet verstopt raken.

  1. Reinig je huid 2x per dag met een milde reiniger. Een milde reiniging verwijdert overtollig talg en helpt onzuiverheden te voorkomen. B.v. met de ORMEDIC - Balancing Facial Cleanser van Image Skincare
  2. Exfolieer de grovere huidstructuur. Gebruik een serum of toner met BHA (salicylzuur) op de T-zone van je gezicht om de vorming van mee-eters en grove poriën tegen te gaan. B.v. door middel van de CLEAR CELL - Clarifying Tonic van Image Skincare.
  3. Gebruik de juiste crème voor je huid. Zoals de PREVENTION+ Daily Matte Moisturizer SPF 32 van Image Skincare. Deze is olievrij en verstopt je huid niet.
  4.  Gebruik een extra verzorging voor je gezicht zoals een masker. Op de vettere delen van de huid gebruik je een masker met meer reinigende eigenschappen. Hier is het I MASK - Purifying Probiotic Mask van Image Skincare erg mooi voor!

Genoeg mogelijkheden dus om je grove poriën te lijf te gaan. Heb jij al een keuze gemaakt?

Terug naar overzicht
Vragen? Wij helpen u graag!