Welkom bij Huid-, Oedeem- en Lasertherapie

Leerdam & Vianen

 

 

 

 

 

Hoe jij er jonger uit kunt zien zonder botox en fillers!

Hoe jij er jonger uit kunt zien zonder botox en fillers!

15 april 2021

Hoe jij er jonger uit kunt zien zonder botox en fillers!

Het proces van ouder worden kunnen we helaas niet onderuit. Lijntjes, rimpels en vlekjes komen dan om de hoek kijken. De een vind dit geen probleem, de ander stoort zich hier vreselijk aan.

Er bestaan genoeg mogelijkheden om dit proces te  beïnvloeden en te vertragen. Je kunt de lijntjes door middel van injectables wegwerken in de diepere lagen van je huid, maar je kunt het ook anders aanpakken door aan je huidkwaliteit te werken. Huidbehandelingen zijn oppervlakkiger en stimuleren je eigen celvernieuwing.

Er is een breed scala aan behandelingen mogelijk. Denk hierbij aan peelings en laserbehandelingen. Deze zijn goed voor het verbeteren van de hydratatie, het egaler maken van de huid, het activeren van de celvernieuwing en het stimuleren van de collageenproductie. Het is wel van belang om deze behandelingen om de zoveel tijd te herhalen, zodat je verbeteringen in je huid kunt opbouwen en de conditie op peil kan houden.

Peelings: Met behulp van peelings kunnen we huidproblemen en de huidconditie verbeteren. Bij een chemische peeling wordt de huid behandeld met een hoge concentratie van een zuur, bijvoorbeeld glycolzuur of salicylzuur of melkzuur. Er zijn milde oppervlakkige peelings die verbetering brengen, maar ook diepe peelings die de huid voor een groot deel vernieuwen en een zeer mooi resultaat zullen laten zien, maar een langere herstelperiode hebben. Bij elke peeling wordt de huid sterker, waardoor de intensiteit van de peeling geleidelijk kan worden verhoogd.

→ Glycolzuur helpt bijvoorbeeld de dode huidcellen te verwijderen en de huid weer een prikkel te geven om te vernieuwen. Je huid krijgt een echte ‘boost. Je huid zal een betere textuur krijgen. Fijne lijntjes zullen minder zichtbaar worden.

→ Salicylzuur is een middel dat vet (talg) oplost en poriën reinigt. Salicylzuur werkt in op de eiwitten die verantwoordelijk zijn voor de hechting van huidcellen. Deze buitenste cellen laten hierdoor makkelijker los van de huid. Naast zijn vet oplossend en kalmerend vermogen, zorgt Salicylzuur ook voor een boost aan nieuwe cellen. Resultaat: je huid wordt egaler

→ Melkzuur werkt zowel aan de oppervlakte als in de diepte van de huid. Het hydrateert de opperhuid en stimuleert de aanmaak van collageen. Je huid wordt frisser, egaler, en krijgt een mooie “glow”.

SkinPen: De SkinPen is een van de nieuwste technieken op het gebied van microneedling. De celdeling krijgt een boost, waardoor de huid wordt vernieuwd zonder dat de bovenste huidlaag beschadigd wordt. Rimpels en littekens zullen geleidelijk verminderen. Doordat oude cellen verdwijnen krijgt de bovenste huidlaag weer zijn normale dikte terug.

De SkinPen maakt gebruik van minuscule naaldjes die vibrerend kleine kanaaltjes in het oppervlak van de huid maken. De reactie van ons lichaam hierop is de activatie van het natuurlijke herstelproces.

Doordat de naaldjes loodrecht en met een hoge snelheid de huid in gaan wordt de huid niet beschadigd, maar juist geactiveerd. Door de prikkeling in het bindweefsel wordt de aanmaak van collageen en elastine versneld.

Laserbehandelingen: De laserstralen van de ResurFX laser dringen als warmtebundels diep door in de lederhuid. Deze warmtebundels stimuleren de bindweefselcellen om nieuwe collageen en elastine vezels aan te maken. Het stimuleren van nieuw collageen is de sleutel voor een stralende, jeugdige huid.

De huid rondom de laserpulsen blijft intact, dit gezonde weefsel zorgt er voor dat het beschadigde weefsel sneller zal gaan herstellen. Tevens zal de doorbloeding van de huid verbeteren. Deze behandeling kan er zelfs voor zorgen dat de pigmentcellen actief gaan worden, en de huidskleur weer hersteld.

Alle behandelingen zijn bedoeld om je huid op lange termijn te verbeteren. Uiteindelijk houd je het huidverouderingsproces niet tegen, maar er valt zeker winst te behalen.

Vergeet naast dit alles niet het allerbelangrijkste, het verzorgen van je huid met de juiste producten en het dagelijks gebruik van zonberscherming.

Benieuwd wat wij als huidtherapeut voor jou kunnen betekenen? Neem contact op voor een gratis en vrijblijvend advies.

Terug naar overzicht
Vragen? Wij helpen u graag!