Welkom bij Huid-, Oedeem- en Lasertherapie

Leerdam & Vianen

 

 

 

 

 

MY DAILY SKINCARE ROUTINE

MY DAILY SKINCARE ROUTINE

1 april 2020

De manier waarop je je huid verzorgd en de producten die je gebruikt zijn van belang voor de conditie van je huid.

Ik (Anouk) heb een gecombineerde tot vette huid. Sinds ik gestopt ben met de pil is mijn huid wat vetter en onrustiger geworden. Daardoor gebruik ik momenteel meer producten die gericht zijn op het stimuleren van de afschilfering en de talgproductie reguleren. Ben je benieuwd hoe ik mijn huid verzorg en welke producten ik hiervoor als huidtherapeut gebruik? Daar komen ze!

Ochtend

Stap 1: Reinigen -> Dit is de allerbelangrijkste stap. Wanneer je je huid niet goed reinigt zullen de producten die je daarna gebruikt (serum en crème) niet goed hun werk kunnen doen.

De Clear Cell Cleanser van IMAGE bevat salicylzuur wat talg oplossend werkt, en glycolzuur, dit stimuleert de afschilfering. Dit product gebruik je met water. Je pakt een klein erwtje van de reiniging, dit schuim je op met lauwwarm water, daarna was je je gezicht een minuut zodat je huid helemaal goed is voorbereid voor de volgende stap!

 

Stap 2: Serum -> Dit is 1 van mijn persoonlijke favorieten! Het Vital C serum van IMAGE! Dit serum bevat 15% Vitamine C, zorgt voor een goed gehydrateerde huid en een mooie glow. Ik breng altijd een erwtje over mijn gezicht aan, dit laat ik even intrekken voordat ik mijn dagcrème aanbreng.

 

Stap 3: Oogcrème -> Dit is een stap die veel mensen vergeten, en dat is ontzettend zonde! De huid rondom je ogen is dunner en kwetsbaarder dan de rest van je huid en heeft daarom een andere verzorging nodig. In de ochtend gebruik ik Vital C Eye Recovery Gel. Zodra ik deze gel aanbreng wordt ik als het ware wakker. Ik gebruik 1 pompje, dit is meer dan voldoende voor beide ogen. Je brengt de crème licht kloppend van binnen naar buiten aan.

Stap 4: Dagcrème met SPF  -> Overdag is het vooral belangrijk om je huid goed te beschermen tegen alle schadelijke invloeden van buitenaf, met name de zon. De zon is erg fijn, maar zorgt ook voor 40% van je veroudering, en die willen we nou net zo lang mogelijk proberen uit te stellen! De Prevention 32+ is olievrij en werkt matterend, laat dat nou net erg fijn voor mijn momenteel wat vettere huidje zijn. Daarnaast bevat deze dagcrème dus ook een beschermingsfactor 32.

Ik gebruik ongeveer een erwtje, dit is echt voldoende voor je hele gezicht.

5287-Total-Eye-Cap-Off.jpgStap 5: Mijn moeder zei vroeger altijd tegen me, "Kind, je moet later vaak een schoonheidsslaapje doen om die donkere kringen te verminderen". Nou weet ik inmiddels dat mijn donkere kringen niet ontstaan door slaaptekort, maar doordat de vaatjes rondom mijn ogen doorschemeren door mijn dunne huid. Belangrijk om die tere huid goed te beschermen, en meteen ook te camoufleren. TOTAL EYE doet het allemaal!

 

 
 

Avond

Stap 1a: Reinigen -> Als eerst stap reinig ik mijn huid met de Clear Cell Cleanser. Maar omdat ik overdag make-up draag kan mijn huid wel een extra goede reiniging gebruiken, daarom reinig ik mijn huid nog een keer, maar dan met een andere reiniging.

 

 

Stap 1b: Reinigen -> Na de Clear Cell Cleanser reinig ik mijn huid dus nogmaals. Dit om mijn huid optimaal voor te bereiden op mijn nachtverzorging.  Hier gebruik ik de Ageless Total Facial Cleanser voor. Deze cleanser bevat 12% glycolzuur, wat de afschilfering stimuleert en er voor zorgt dat producten beter opgenomen kunnen worden.

 

Stap 2: Serum -> Momenteel voelt mijn huid wat trekkeriger aan, dit komt door het meer binnen zijn, met de verwarming aan. Weten jullie dat dit meestal komt door een vochttekort? Het is belangrijk om producten te gebruiken die dit vochttekort gaan aanvullen en laat hier nu de Ageless Hyaluronic Filler voor in het leven zijn geroepen! Naast hydratatie geeft het je huid ook meer volume, en werkt ie tegen fijne lijntjes.

Stap 3: Oogcrème ->  Ook al voel ik me nog erg jeugdig, ik ben inmiddels geen 18 meer. Daarom is het belangrijk om aan de eerste tekenen van veroudering te gaan werken. De Ageless Total Eye Lift Crème werkt vochtbindend, tegen fijne lijntjes, wallen en donkere kringen. Een erg fijne combinatie!

 

Stap 4a:  Nachtcrème -> Overdag is het belangrijk je huid te beschermen, in de nacht gaat je huid zicht herstellen. Om dit proces te stimuleren gebruikt ik de MD Restoring Youth Repair Crème. Deze crème bevat o.a. retinol en glycolzuur, twee bestanddelen waar je huid (en jij dus ook) erg blij van wordt.

 

 

Stap 4b:  Nachtmasker -> Ik wissel mijn nachtcrème af met het Ageless Total Overnight Retinol Masker. Wat een topper is dit Hoog geconcentreerd qua retinol, en dit merk je. Je doet echt een schoonheidsslaap! Mijn huid is na gebruik van dit masker gladder, ziet er egaler uit en onzuiverheden zijn minder. Ik gebruik dit masker 2 à 3 keer per week. Dit masker is ook zeer geschikt voor mensen met acne.

Heb je vragen over je eigen skincare routine? Wil je tips hoe je jouw skincare routine kunt optimaliseren? Laat het ons weten!

Terug naar overzicht
Vragen? Wij helpen u graag!